Новини

Новини

Панорама на професионалното образование стягат в Панаира

Панорама на професионалното образование стягат в Панаира

22.4.2010 г. 9:00:15
В рамките на два дни Международен панаир Пловдив ще бъде домакин на панорамата на професионалното образование - Пловдив 2010. Форумът стартира в петък в шеста палата на изложбения център. Сред най-атрактивните прояви в програмата на срещата е национален кръг от състезания, в който ще вземат участие 406 ученика от 157 професионални гимназии.

Целта на панорамата е да бъдат представени най-добрите постижения на българското професионално образование. Учениците-участници ще демонстрират знания и компетентности, придобити в процеса на обучение. Оценки ще им поставят представители на предприятията - партньори и браншови организации. Официалното откриване на форума е утре от 9.30 часа, като специално за прерязване на лентата от столицата ще пристигне министърът на образованието Сергей Игнатов.

Гости за откриването на форума са кметът Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев, началници от РИО и от образователното министерство. Същия ден от 17 часа ще бъде награждаването на първенците от националните състезания.

News4000.bg
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.