Новини

Новини

 Най-големият мол в България ще е в Пловдив.

Най-големият мол в България ще е в Пловдив.

18.7.2007 г. 14:26:10

Един от проектите на "Chapman Taylor" - Арндейл Център в Манчестър, Великобритания

"Райфайзенбанк" отпуска седемгодишен кредит на "Галерия Пловдив" АД, в размер на 44 млн. евро, с който ще се финансира изграждането на най-големия мол в България, съобщиха от банката вчера.

Търговският център "Галерия Пловдив" е един от най-големите търговски и развлекателни центрове у нас и първият по рода си в Пловдив, пише в. "Монитор".

Молът "Галерия" ще покрива повече от 100 000 кв.м., от които над 45 000 кв.м. са предвидени за търговски площи и места за забавления (общо 200 отделни помещения).

"Галерия" ще предлага на своите посетители магазини на най-големите световни търговски марки, ресторанти и кафенета, модерни кино зали, места за забавления и детски атракции.

Молът ще се изгради в източната част на Пловдив, близо до район Тракия и ще разполага с паркинг за повече от 1000 автомобила. Интерирорът е проектиран от "Chapman Taylor" - водеща международна компания в областта на архитектурата и дизайна.

Инвеститори на проекта са "Сиенит Холдинг" АД - водещ строителен холдинг в региона на Пловдив, "Ферети Холдинг" (Италия) и "European Convergence Development Company" (Малта) - фонд, управляван от инвестиционната компания "Charlemagne Capital".

"Райфайзенбанк" (България) ЕАД е една от водещите банки в кредитирането на фирмите, с кредитен портфейл от над 1.75 млрд. лева и 10.42% пазарен дял към 31 март 2007 г.

 

Actualno.com
Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
29.8.2019 г. 8:00:00
Празникът е известен още като „Обсечене”.  Според традиционните народни схващания на Секновение “денят и нощта се стигат”, т.е. стават равни по времетраене. Вярва се, че н...