Новини

Новини

 Най-големият мол в България ще е в Пловдив.

Най-големият мол в България ще е в Пловдив.

18.7.2007 г. 14:26:10

Един от проектите на "Chapman Taylor" - Арндейл Център в Манчестър, Великобритания

"Райфайзенбанк" отпуска седемгодишен кредит на "Галерия Пловдив" АД, в размер на 44 млн. евро, с който ще се финансира изграждането на най-големия мол в България, съобщиха от банката вчера.

Търговският център "Галерия Пловдив" е един от най-големите търговски и развлекателни центрове у нас и първият по рода си в Пловдив, пише в. "Монитор".

Молът "Галерия" ще покрива повече от 100 000 кв.м., от които над 45 000 кв.м. са предвидени за търговски площи и места за забавления (общо 200 отделни помещения).

"Галерия" ще предлага на своите посетители магазини на най-големите световни търговски марки, ресторанти и кафенета, модерни кино зали, места за забавления и детски атракции.

Молът ще се изгради в източната част на Пловдив, близо до район Тракия и ще разполага с паркинг за повече от 1000 автомобила. Интерирорът е проектиран от "Chapman Taylor" - водеща международна компания в областта на архитектурата и дизайна.

Инвеститори на проекта са "Сиенит Холдинг" АД - водещ строителен холдинг в региона на Пловдив, "Ферети Холдинг" (Италия) и "European Convergence Development Company" (Малта) - фонд, управляван от инвестиционната компания "Charlemagne Capital".

"Райфайзенбанк" (България) ЕАД е една от водещите банки в кредитирането на фирмите, с кредитен портфейл от над 1.75 млрд. лева и 10.42% пазарен дял към 31 март 2007 г.

 

Actualno.com
Плащеницата на Торино – една от най – светите християнски реликви
Много е изписано, изучавано и спекулирано около Плащеницата на Торино (Sacra Sindone) – една от най – известните реликви в света на християнството. Споровете за автентичността й ще продължат може би завинаги.
Легенда за великденския заек
Великденският заек е един от най-разпространените и познати символи на Великден
Днес е Световният ден на книгата и авторското право
Световният ден на книгата и авторското право се отбелязва по решение на ЮНЕСКО от ноември 1995 г.
22 април - Международен ден на Земята
На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята.
СТРАСТНА СЕДМИЦА (СТРАСТНА НЕДЕЛЯ)
Нарича се още Велика неделя - това е седмицата (понеделник-събота) преди ВЕЛИКДЕН, в която всеки ден се извършват определени действия, свързани с големия празник.
ЦВЕТНИЦА / ВРЪБНИЦА
Именници: Камелия, Цена, Цено, Цветан, Върбан, Върбинка, Виолета, Здравко, Здравка, Лилия, Латинка, Росица (Минчева), Теменуга, Теменужка, Цвета, Цветан, Цветанка, Цветелина, Ясен, Явор
143 години от Априлското въстание
Отбелязваме 143 години от Априлското въстание. Априлското въстание избухва на 20 април стар стил (1 май нов стил) 1876 г. в Копривщица и е организирано от Българския революционен централен комитет.
Днес е Лазаровден
Днес е Лазаровден
20.4.2019 г. 8:00:00
Именници: Лазар, Лазарина.Лазарица, Лазарница, Лазар, Лазарова събота - предпоследната събота преди СТРАСТНАТА НЕДЕЛЯ, денят преди Цветница/Връбница.
Авиомузеят в Крумово отваря врати за празника на авиацията и космонавтиката
Днес честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката.
Международен ден на ромите
Днешният ден е празник за ромската общност по цял свят.