Новини

Новини

 Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райън ер" може да полети до Пловдив в най-скоро време.

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райън ер" може да полети до Пловдив в най-скоро време.

18.2.2010 г. 17:13:54


Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райън ер" може да полети до Пловдив в най-скоро време. Това съобщи министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Александър Цветков. Най-силният low-cost превозвач в Европа е преговарял за редовни полети с аеропорта.

Преди 4 г. "Райън ер" проучи възможностите за полети до летищата Пловдив и София от Англия, Испания и Германия. Но тогава те не бяха достатъчно привлекателни, защото България нямаше още евтини летища.

От 1 април летищните такси на Пловдив стават три пъти по-ниски, отколкото на летище София. Министерството на транспорта ще внесе в Министерски съвет предложение таксите за полетите до града на тепетата да се намалят два пъти от сегашното им ниво, каза още Цветков. Той обясни, че така то ще стане атрактивно за ниско разходните авиокомпании.

В момента в Пловдив кацат предимно чартърни полети, които докарват туристи за зимните курорти. През тази година вече стартира новата линия Пловдив - Москва, която е първата редовна линия за летище Пловдив.

Standart

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.