Новини

Новини

 В Пловдив стартира конкурс за изпълнители на забавна песен

В Пловдив стартира конкурс за изпълнители на забавна песен

9.4.2010 г. 11:00:00

Днес се ще открие седмия Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от Общински детски комплекс – Пловдив и общината. Форумът ще се проведе в петък и през уикенда в Дома на културата на железничарите „Гео Милев” и е част от календарния план за извънучилищни дейности на образователното министерство. Националният конкурс в Пловдив дава право на стипендия на лауреатите по Наредбата на ведомството за подпомагане на изявени и талантливи деца.

В седмото издание на конкурса ще участват 78 солисти в 4 възрастови групи и вокални ансамбли от 17 града от цяла България – Пловдив, София, Русе, Варна, Монтана, Стара Загора, Велико Търново, Велинград и др. Ежегодно в конкурса от 6 години насам се изявяват по около 200 деца от над 20 населени места у нас. Старт на сериозните си сценични изяви именно на този форум са получили вече утвърдени имена на млади изпълнители, появили се в музикалните тв шоупрограми като Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Вера Казакова, Рут Колева, Соня Иванова и др.

Изпълненията на децата и тийнейджърите се оценяват традиционно от компетентно жури, в което участват преподаватели от АМТИИ, ПУ, музикални редактори в БНР и БНТ. Конкурсът завършва в неделя с галаконцерт на лауреатите от 13.00 ч.

Откриването е на 9 април от 11.30 ч. в дом „Гео Милев”, в петък и събота конкурсната програма е най-наситена.

 

 

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.