Новини

Новини

Откриват зимния сезон в Чепеларе. Скиорите с една карта на Чепеларе и Пампорово?

Откриват зимния сезон в Чепеларе. Скиорите с една карта на Чепеларе и Пампорово?

4.12.2009 г. 15:15:30

Новият ски сезон на връх Мечи чал се открива днес в Чепеларе. Зимният курорт посреща гостите си с 20% отстъпка в цените на предлаганите услуги.

И тази зима туристите ще бъдат обслужвани от модерния 4-седалков лифт, а системата за изкуствен сняг гарантира отлични условия за скиорите.
Официалната церемония по откриването на зимния сезон започва в 17.30 часа на централния площад в родопското градче със запалване на коледните светлини и водосвет за успешен зимен сезон.

Официални гости на събитието са зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и председателят на асоциацията на българските хотелиери и ресторантьори Благой Рагин.

 

 

*****************

Обща карта за пистите в Чепеларе и Пампорово ще превърне двата курорта в комплекс за зимни спортове, подобен на тези в Австрия, заяви в интервю за Дарик олимпийската шампионка Екатерина Дафовска по време на отриването на зимния сезон в родния й град. Подобен проект вече е залегнал в плановете на „Чепеларе курорт" АД.

Цените за новия сезон в Чепеларе са най-ниските сред всички зимни курорти в България. За първи път сдружението на хотелите и „Чепеларе курорт" АД предлагат атрактивни пакети, които включват настаняване, закуска и лифт карта. Пакетите са за срок от 3 до 7 дни, като цените започват от 160 лева.

Ниските температури в деня на откриването станаха причина системата за изкуствен сняг да заработи и на места основната писта вече е покрита със сняг. Капацитетът на оръдията е 12 куб. м на час, а за осигуряване на снежна покривка по цялото трасе са необходими 100 часа.

От утре до 11 декември лифтът на връх „Мечи чал" ще работи безплатно.

 

DarikNews

Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
29.8.2019 г. 8:00:00
Празникът е известен още като „Обсечене”.  Според традиционните народни схващания на Секновение “денят и нощта се стигат”, т.е. стават равни по времетраене. Вярва се, че н...