Новини

Новини

Днес се открива 8-мия панаир на образованието

Днес се открива 8-мия панаир на образованието

26.3.2010 г. 10:05:25

69 образователни институции от 9 държави ще се представят на VІІІ-ия Международен панаир на образованието в Пловдив , който ще се проведе от 26 до 28 март. Според организаторите интересът към образователния форум продължава да е голям, въпреки световната финансова и икономическа криза. Българските висши и средни училища са от цялата страна, а чуждестранните от Великобритания, Холандия, Швейцария, Чехия, Кипър, Гърция и Естония. На техните щандове и павилиони в Палата №7 на панаирното градче младите хора могат да се запознаят с най-новите учебни програми, условията за прием, кандидат-студентската кампания и възможностите за реализация след завършване на образованието.

По традиция, по време на изложението се организира и богата съпъстваща програма. Две академичните дискусии ще презентират спечелените проекти за държавно финансиране на науката на теми: „Социокултурни детерминанти на българското предприемачество" и „Синегрия и конкурентоспособността на българските фирми в европейския контекст". За участие в тях са поканени както преподаватели и студенти от висшите училища, така и представители на бизнеса в Пловдив.

Откриването на форума е днес, като входът за посетители е свободен.


Радио Пловдив   

 

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.