Новини

Новини

Бенефисът на Чико в Пловдив събира четирима президенти утре, 2 юни

Бенефисът на Чико в Пловдив събира четирима президенти утре, 2 юни

1.6.2006 г. 13:48:47

Четирима президенти ще уважат бенефиса на легендата на Ботев, Динко Дерменджиев-Чико утре, 2 юни. С него ще бъде отбелязан и 65-годишният юбилей на легендата на Ботев. На трибуните на ст. "Христо Ботев" ще бъдат държавният глава Георги Първанов и предшественикът му Петър Стоянов, който е притежател на членска карта №1 на фенклуба на Ботев. Сред гостите ще са също президентите на БФС и ПФЛ Борислав Михайлов и Валентин Михов. В мача ще играят героите от 1994 г. в САЩ срещу отбор, съставен от бивши и настоящи колеги на Дерменджиев.

Михов лично се е заел да осигури присъствието на футболистите от националния отбор преди 12 г. За юбилея на Чико в края на миналата седмица под тепетата бе подредена и изложба от 300 снимки, които проследяват живота и футболната му кариера.

Ели Куманова, Стандарт Нюз

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.