Новини

Новини

Днес - метъл легендите Haggard свирят с филхармониците на Летния театър

Днес - метъл легендите Haggard свирят с филхармониците на Летния театър

19.4.2010 г. 11:21:23


Немската симфоник метъл формация Haggard се завръща у нас след големия успех, който пожъна при гостуването си в столичния Blue Box през 2008 г.

Този път обаче музикантите ще излязат на сцената на Летния театър в Пловдив заедно с Пловдивската филхармония, с която ще изнесат концерт-спектакъл на 19 април. 

В програмата на събитието са предвидени уникални аранжименти на класически изпълнения на Haggard, преработени специално за случая.

Концертът на групата в България заедно с Пловдивската филхармония е единствен по рода си в цялото европейско турне на групата Era Divina Tour 2010, което преминава още през  Австрия, Италия, Чехия, Германия, Гърция, Румъния и др.
Но съвместният проект на Haggard  и Пловдивската филхармония никак не е случаен - 18 музиканти от Haggard, сред които цигулари, виолисти, виолончелисти и оперни певци, се доближават много повече до симфоничен оркестър отколкото до метъл група. „Диригент" и основател на групата е Азис Насери (китара, барабани, вокали). 

Билетите са на изключителни цени - първите 66 струват 10 лева, а редовната им цена е 15 лева (25 лева в деня на концерта). Те се разпространяват в мрежата на Eventim.

 

dvd4cool.dir.bg

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.