Новини

Новини

  Днес, 4 март, „Дами канят" на първата изложба, с която отваря врати новата постоянна експозиция в бившия младежки дом „Спектър"

Днес, 4 март, „Дами канят" на първата изложба, с която отваря врати новата постоянна експозиция в бившия младежки дом „Спектър"

4.3.2010 г. 10:22:54


Градската управа предоставя фоайето в бившия младежки дом „Спектър" на Дружеството на пловдивските художници. По настояване на кмета Славчо Атанасов тази част от сградата, където днес заседава Общинския съвет на Пловдив, се превръща в постоянна експозиция.

„По този начин ще се създаде една много по-приятна атмосфера. От друга страна Дружеството на пловдивските художници вече ще има малка камерна зала. От трета страна - така все повече хора ще идват при нас, в Общинския съвет", заяви на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Илко Илиев.


„Това е едно от най-хубавите събития през последните години - след разговори между нас и общината, да се отвори това пространство в полза не само на дружеството, но и на целия град.

Първата изложба, с която на 4 март отваря врати новата постоянна експозиция съвсем неслучайно е „Дами канят". В нея свои творби в женския месец март представят 40 пловдивски художнички, които членуват в дружеството.

Марица

 

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.