Новини

Новини

Цветана Пиронкова вече е 34-та в света

Цветана Пиронкова вече е 34-та в света

19.7.2010 г. 15:49:59

Цветана Пиронкова от днес вече се намира на 34-то място  в световната ранглиста. 22-годишната пловдивчанка се изкачва с една позиция и бележи ново рекордно класиране в кариерата си. Тя има актив от 1690 точки, а едно място пред нея е бившата номер 1 в света Динара Сафина.

След историческия полуфинал на "Уимбълдън" миналата седмица Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира в Палермо, където получи контузия в рамото и в момента се възстановява в Пловдив.

Начело в подреждането с 8 475 точки е американката Серина Уилямс, следвана от представителката на Сърбия Йелена Янкович с актив от 5 900 точки. Третата позиция е за сестрата на Серина - Винъс Уилямс с актив от 5 606 точки.

bnr.bg

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.