Новини

Новини

Създават фонд за градско развитие на Пловдив

Създават фонд за градско развитие на Пловдив

2.8.2010 г. 4:00:04
Фондове за градско развитие за София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен ще бъдат създадени след подписване на финансово споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Европейската инвестиционна банка и е предвидено да се случи днес, научи Plovdiv24.bg.

Споразумението предвижда създаване на Холдингов фонд по Съвместната европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA). С подписването на споразумението и ратификацията му от Народното събрание, България се нарежда сред първите страни-членки, които реално започват изпълнението на новата инициатива JESSICA. Финансовото споразумение е на обща стойност 33 млн. евро и се сключва за срок от три години.

Фондовете ще финансират проекти за градско развитие под формата на публично частни партньорства, като паркове и гаражи, търговски центрове, спортни съоръжения и др., с което ще се подпомагане устойчивото и интегрирано градско развитие със средства от Структурните фондове на ЕС.

Източник:  http://www.plovdiv24.bg 
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.