To:
From:
Относно:
Бележки:
 
Captcha
Въведи кода от картинката
 

Джазът си е у дома - за осми път "Пловдивски джаз вечери"



Осмото издание на международния фестивал Пловдивски джаз вечери ще се проведе от 25 до 27 октомври в Драматичен театър-Пловдив. В него ще участва носителят на „Грами” саксофонистът Бил Еванс, който е работил с Майлс Дейвис, Хърби Хенкок и Мик Джагър. Концертът му в Пловдив е между други два в Берлин и Виена.
Откриването на джаз-срещите е утре с "8-звездния проект" на Теодосий Спасов, който ще бъде на сцената с още седем музиканти, между които певицата Йълдъз Ибрахимова, виртуозният пианист Марио Станчев, който пристига от Франция, дойенът Симеон Щерев- Банана - флейта, Огнян Видев - китара.

Авторска музика и джаз стандарти в неравноделен такт ще чуем в проекта на китаристите Веселин Койчев и италианеца Рикардо Киарион, с участието на Христо Йоцов- ударни и Димитър Карамафилов-контрабас. В „Джаз вечеритге..." участва и модерната джаз формация Михаил Йосифов секстет с актив на наша и международна джаз сцена.

За първи път в България гостуват арменските музиканти от Малхас Джаз Бенд, които изпълняват класически джаз с характерни за арменската музика мотиви. От балканските групи за феста в Пловдив са поканени македонските музиканти от „Сетстат”, които включват в изпълненията си народни ритми и мотиви.

Организатор на Пловдивски джаз вечери е община Пловдив и е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019г.

Радио Пловдив