Новини

Новини

1200 фирми от 38 държави на Пролетният панаир

1200 фирми от 38 държави на Пролетният панаир

5.5.2007 г. 14:10:03

Над 1200 фирми от 38 държави ще участват в 27-ия Международен панаир на потребителски стоки и технологии в Пловдив "Пролет-2007" от 7 до 12 май.

Това съобщи изпълнителният директор на панаира Георги Гергов на пресконференция. Досега участие са заявили 1135 фирми. От тях българските са 606 - 325 производители и 281 дистрибутори. Чуждестранните участници са 529, като най-много са фирмите от Италия /118/, Турция /92/, Германия /73/. С официални участия ще се представят Индонезия, Полша и Турция.

Колективни участия ще имат фирми от Полша. Размерът на експозициите е с 4 % повече, отколкото на "Пролет-2006". Най-големи площи са ангажирали изложители от Турция, Полша, Германия, Италия, Гърция, Индонезия. В рамките на Пролетния панаир се организират международните изложби ФУДТЕХ - за хранителни стоки и технологии, МЕБЕЛТЕХ - мебели, строителни материали, машини и технологии, ТЕКСМОД - текстил, облекло, кожени изделия, машини и технологии, ДОМТЕХ - битова техника и домакинство, КОЗМЕТИКА, БУЛХИМЕКС - химия и химически продукти, ЮВЕЛИРЕКСПО - за бижутерия.

Сред националните прояви са изложба на общините в България, която представя даденостите и перспективите за инвестиции и развитие на регионите, изложение на стоки и услуги на специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания. Обособени са и специализирани салони ХоРеКа - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и Енерготерм - за сградни инсталации и енергоспестяващи технологии.

Представени са и браншовете опаковки и опаковъчна техника, спорт и свободно време, учебни пособия и офис техника, инструменти и оборудване, услуги и информация. Сред новостите, които могат да се видят на "Пролет-2007", са етикети с чип срещу кражба и бои с аромати на опакованите продукти, представени от германска компания, етикети със специален печат за по-голям обем информация, термобои, посочващи правилната температура за съхранение или консумация на продукта, релефни етикети за слепи хора, двустранни етикети за прозрачни опаковки - новост за европейския пазар

plovdiv.dir.bg

 

Plovdiv Hotels
19.7.2002 г. 15:40:15
Plovdiv Hotels µ@®¥¶...